設為首頁收藏本站
12345678Next
Return Post new threads

個人Points:2028   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2012-4-18 19:21:45

你噶意思系我系度趕緊人走啦?   我唔玩就1天都光曬啦···  ·我年紀唔大·先得25···但系我玩龍族已經有好多年··玩過美服··歐服··香港私服··大陸噶都玩5少···就系MO見過5俾PK新人····況且我已經同意了100級以下5PK··但系你仲系死5斷氣甘講····咩意思···我就覺得系針對性!!點解?講翻3轉任務·你俾我噶感覺就系··想跟就跟··唔想跟就擺埋一邊去·完全唔似系個GM·····仲有我未見個有GM系西部A度亂殺人···5記得??幾個杰國人俾你無緣無故殺2次···仲要殺完MO得救·····1句唔系有心就大曬······GM跟不就不應該參與遊戲····你做GM未夠班!!!呢個幾月黎浪費曬D時間系度真系好後悔!!
7 M* o3 }6 \! X. {PS··改來改去你就覺得有意思···我呢??有MO考慮過一開始玩你個服務器D人···我日日夜夜屠皮做裝備··做到成身G5···跟住你就開放商店買野····真系好有意思

Comment

半支煙  請你請你 清楚介定咩新手的意思新手=手無寸鐵, 沒有博雞之力的人 而唔係LV/1轉以上 好多人都1轉, 得100多DD戰技, 冇裝, 冇排, 你用真言, 滿技滿裝暗殺, 係唔係一個惡意PK的行為 日夜做G5, 係你蠢姐, 見到咁難做,  !detail! Reply Post on 2012-4-19 17:04
yoman1221  回應番Screw哥哥先._." 首先 你都係唔明白 成個服重要定個人重要. 如果你覺得個人問題(3轉)非常急切 咁我改變唔到你個想法, 而家個ser仲有好多群眾既問題去處理, 你自身既利益暫時會延後處理, 而家開服1個月多,仲  !detail! Reply Post on 2012-4-19 16:51
fushau  你吾滿意gm please get out! 我見你地成班人追打做緊測試中的gm先同你玩。 你影響緊平衡,仲強詞奪理,你識玩野,gm就吾識做野?醒少少當幫助啦吾該新移民師兄。  !detail! Reply Post on 2012-4-19 16:17
M2 討論區 © All Rights Reserved.

個人Points:84327   Rank: 9Rank: 9Rank: 9  管理員

文章日期:2012-4-18 20:13:36

1, 沒說你在趕走人, 只是你們私下的恩怨波及到新人就唔係太好
0 ~7 }* x! R$ z% i' c% i: a5 {0 H2, 我比較認同當年官龍時代的部分原則, 當然相信一隻 PVP題材的遊戲對玩家保障原則是有詳細的考慮過才訂立
6 U8 W# n2 u7 ?" N. \例如國戰邊戰迷宮等時間表也是對大部分玩家有利的時間. 但以比官方高經驗值倍數的情況, 惡意PK 原則也應該進行部分性修改。( f+ b/ A  x. S8 `( p, \& L

5 y8 a: D2 Q' p- h
龍族 PK 管理原則
  C3 l6 F) S! ?6 r. K" X3 p1. PK ( Player Kill) 為遊戲行為的一部份,原則上戲谷並不干預玩家間的PK行為,但為維護多數玩家的權益,惡意PK是被禁止的。GM將會對惡意PK 做出處理。線上GM將採取現場搜證及查閱玩家PK記錄兩種方式。
1 O/ l4 q6 w0 D! ~8 {2 e
+ i# }2 j/ j$ a2. 同國籍角色之間的互相戰鬥。符合以下任一條件時,將被認定為惡意 PK. 回報者及被害者若經查證亦同時有違反惡意PK規定的情況,則一併進行處罰。
" T& x9 c7 Q) ~) R# q$ t9 u& @( m0 E. E; _
(a)同一個遊戲角色於同一地圖內連續 PK 三次以上.- j. \4 p4 f/ q( f' L% }
(b)在同一地圖同時或連續 PK 五個不同的玩家以上.( D: ], z$ }. |" V
上述(a)(b)部份僅限受害玩家本人投訴,不接受其他玩家代理,當線上GM收到受害玩家本人投訴,即進行處理,線上GM可藉由相關記錄查詢(連續PK五人之惡意PK,五人之中只要其中一人投訴,線上GM即接受其投訴)
$ V2 x% l6 \9 ^7 i( a) o+ S% k(除下述4~7點所述之特殊時段、地點外不論其原由皆適用以上規則,包含通緝榜單等)
' q2 J' D$ {) s; P8 H+ N- J# ~
3. 以上各種惡意PK之行為,經 GM 查證屬實後,將登記一點惡意PK警告點作為處份,處罰方式如下:  v( V+ b& v, f3 J% C+ S/ n$ b
: ?% B: }& Q7 F
惡意PK初犯:GM將會給予警告,並記一個惡意PK警告點停權兩天做為處分。3 _1 T" b0 J0 w3 p* g
惡意PK二犯:GM再次給予警告,並記第二個惡意PK警告點停權七天做為處分。
8 h- }0 r9 O* A/ R' W6 ^惡意PK三犯:GM再次給予警告,並記第三個惡意PK警告點停權十四天做為處分。$ B  n- l0 Y' C; j; P
惡意PK三犯以上者,在加記一點惡意PK警告點後,一律停權二十一天做為處分。
' X6 l9 k( S% k4 C" q* Y; R7 ?9 A* u  V; ~' |9 E
4. 中立地圖,如大草原、競技場及其預備區、各中立洞窟及國戰地圖等皆不受惡意PK規定管制。& D0 n" t) a; w0 R% c' X* g4 f
! D8 b4 h) M9 Z/ G' [
5. 玩家回報惡意PK的有效追訴期為GM收信起,前推八小時內的所有PK行為,逾期部份則不列入計算。邊境戰期間(PM22:00~24:00),以下地圖將不受惡意PK規定管制。修多恩山谷、修多恩河、雷諾斯外部、卡拉爾村、大叢林、賽多拉斯 。1 `& ~* D  `& d1 J
' t4 v) A+ {* \$ `8 U3 J
6. 華倫查伺服器,以及以後標示為PVP( Player VS Player )之伺服器均不受惡意PK規定管制。" @# W0 E3 e+ c- Y6 w2 @9 v
  X: U5 D+ L( ?8 ~) V2 l/ R
7. 不同國籍玩家之間之PK不受本規定管制
# c2 F! O. F- _- p& e: X
, z( e- Y$ |8 N- A0 U2 m1 z8.惡意PK一經舉報並受理後,則不論其發生原因及結果,不接受撤消之要求。2 E4 a, G% p$ c2 J" g/ O
+ B1 D8 y, \, ~7 Q
9.若投訴玩家無法提出足以調查之資料(時間、地點、殺害者名稱)或超過有效追訴期,線上GM有權拒絕受理其投訴。
* |! Z" e/ {/ g# n6 Z
# w& w: d% j5 V% v) q9 X8 e10.若因實際狀況及遊戲設定變更等需求,相關規定將隨之進行增修,並於公佈後實施。
$ A+ b- T  N9 K; G# Y0 Z; J

4 _9 L' U! V6 |9 H/ F
8 g8 O: U0 [: {3. 3轉任務你中了BUG 也是件不幸的事情 , 但以開發者立場會以修正BUG 為先, 當然也是昨晚才知你原來是解3轉任務途中再去了完結2轉任務, 如果解決不了這個BUG , 更有千千萬萬下一個中BUG既人出現,  你提供既資料越詳盡才能最有效去跟進, # x* ~  h0 R' [3 U3 z; X
不過你沒有說出整件事情的經過, 所以才拖得這麼久~
. T7 v. X7 T; C/ _. G
2 @) F. ^' @$ h( W9 W2 K4. 以牙還牙以眼還眼, 我掛隻新人企係西C 轉下眼就比人殺左 , 我為我隻人取回公道吾係吾合理, 而且同你們一樣 ,  無法避免波及無辜~: r# |0 b7 w! N# g6 C: d
但摸住酒杯底既情況, 都冇得話追究誰~
" c8 X( A, A/ g. F/ V) i" s
& l4 d( j; s+ v3 r* l# N5. GM沒必要時沒需要帶住GM權限系身,  如果我是受薪GM 的話  我覺得直頭應該SET死佢係無法攻擊, 但抱歉我唔係,
- e* r% Q+ r7 h0 b" p而且以所有私服來講GM 參戰率最低我應該算是數一數二,  當然我認我未夠班做GM, 所以 未夠班當然效率係低~" G6 [( M/ E8 _* j: p/ }6 W

! P6 n4 a+ w& v, {6 ]' c6. 有時改來改去我都吾想, 但站在要增加人流~好多變更也是隨波逐流身不由己, 開放材料我原意是不想, 所以開放了7 w  `: h: v" Y( S) d& i
也是定出原價的數十倍才出售

個人Points:1299   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2012-4-18 20:39:55

大陸仔就返大陸啦 . 係金融條友上次話唔組佢就要清晒我地場. 唔通我地坐以待斃? 你地大陸人初初見個SER無人 玩左一陣就唔玩,而家你見拜國有番D人, 又過黎搵對手 . 我講得唔岩? 我清你都係清CC 或以上既. 你就清一個2X LV戰士仔 . 笑了

個人Points:2028   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2012-4-18 21:52:23

你覺唔覺得你中文好有問題···金融系話:(以後見我就清)   噶意思系···以後見距就殺距···你宜家唔組我以後都5系俾面我···就系呢個意思啦 明MO?
/ _3 g$ E: k: s! h& @2 `& P6 P- `! o. V0 t
中立地圖··不同國家··2LV走黎中立地圖我都照殺·你吹得我漲??5想俾殺就唔好出自己國家·好簡單

fushau  

View fushau's posts fushau From mobile phone

個人Points:2692   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2012-4-19 16:10:57

中文有問題好過心理有問題,我自問冇主動打你地,銀狐系西林我重點句野點打,我都答佢加冇開火。. W! ]1 f4 U$ C0 x  _' w
仲有,我真系收吾到通知兩會己經宣戰,定系你單方想引發事端。
( Q/ y& x# H, [* ?" b再者,你話我長殺你,你未殺番佢,一人做事一人當,你而家好似我地全拜國系你殺父仇人甘,禁我地打邊戰,禁打迷宮。
* ?5 n9 f1 K! y3 x6 s我都系果句拉,我好耐冇玩,而家想重新感受一到五轉的滋味,就因為你想同你班朋友玩牲虐待,就剝削其他人享受的權利,你說你地自吾自私,心理是不是有問題?
% t; s0 ^; G. ~
# i( z  \$ k$ U想打?pvp ser多是,玩的人已經不多,日日比你地阻,仲有人想玩?
There's 1 ratedM2 Fun Hide Reason
Johnny + 1 讚好!

Total: M2 Fun + 1   View rating log

fushau  

View fushau's posts fushau From mobile phone

個人Points:2692   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2012-4-19 16:17:22

Screw 發表於 2012-4-18 19:21
7 x9 t; `5 U' g9 a你噶意思系我系度趕緊人走啦?   我唔玩就1天都光曬啦···  ·我年紀唔大·先得25···但系我玩龍族已經 ...
2 Q1 H3 M! Z8 K: P
你吾滿意gm please get out!$ u" [7 M& l% \: f
我見你地成班人追打做緊測試中的gm先同你玩。
0 z; p! \# m- O$ p5 U! J* `你影響緊平衡,仲強詞奪理,你識玩野,gm就吾識做野?醒少少當幫助啦吾該新移民師兄。

文章日期:2012-4-19 16:32:18

講多MO用有圖有真相·

Save 2012-4-19 16-27(38).jpg (188.65 KB, Downloads: 699)

Save 2012-4-19 16-27(38).jpg

Save 2012-4-19 16-27(37).jpg (193.67 KB, Downloads: 712)

Save 2012-4-19 16-27(37).jpg

Comment

yoman1221  我發既信有咩唔明白地方?_____? 之前"Only"都好憎你班大陸人成日玩外掛 唔係話玩針對 而係你地有前科 原來唔組隊就=以後清場 我而家先明白@@ 大陸人真係惡 以為自己玩晒 我而家唔清你真係對唔住自己 冰山  !detail! Reply Post on 2012-4-19 17:01

文章日期:2012-4-19 16:33:13

睇清楚信噶時間唔該

個人Points:1299   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2012-4-19 16:51:51

Screw 發表於 2012-4-18 19:21 - B1 d( m! Z4 M
你噶意思系我系度趕緊人走啦?   我唔玩就1天都光曬啦···  ·我年紀唔大·先得25···但系我玩龍族已經 ...

4 ^3 ^4 J+ A$ S% R, X9 w$ T* N回應番Screw哥哥先._."
, \6 g4 U) ^4 e7 ]8 \首先 你都係唔明白 成個服重要定個人重要. 如果你覺得個人問題(3轉)非常急切 咁我改變唔到你個想法, 而家個ser仲有好多群眾既問題去處理, 你自身既利益暫時會延後處理, 而家開服1個月多,仲有好多變更同設定要進行 同埋大陸人黎左仲加多野去查(外掛,改DATA,加速)<---唔好話我屈你,之前係EC你地已經BAN左. 唔好咁自私好唔好 阿大哥哥
0 i4 k# I. q4 s% {- P! ]
& L5 I) ~( e1 T" z- J  R第2, 係人都知龍族玩PK玩技術, 但有必要殺2X LV既戰士仔? 你見拜國既人就殺? 我殺你個會果D都係CC或以上, 合情理嗎?
5 S5 p! M$ `2 c6 ~: O4 ^
# u4 R  d, j# I2 h! X9 @0 x8 B. V第3, 岩岩開服果陣未開放材料做CLASS, 但你都要日屠夜屠去整CLASS 去裝備自己 為左咩!? 你估而家上班上學既人都似你咁多時間去屠皮整CLASS? 我地已經同GM有共識開放材料(售價係高D), 係得你一個人唔同意之嘛, 拿...SC哥哥...你又唔顧及全體既聲音同利益, 自私嗎? 仲有 如果你覺得1日14件CLASS唔夠..你大可以開多D新手做CLASS(你都係掛之嘛) 我唔信你屠皮快得過咁做=]' O- w: W9 r1 R% F" _
( \% u0 j; `: V: g
第4, 如果你覺得現時GM做法唔恰當或者佢無資格做GM,咁點解仲玩落去?叫你班技術高超既frd搵人開個ser自己玩啦^_^
2 f# w) w( H' E* @
1 w- P5 I+ u$ s( U0 tP.S 你個 laugh前幾日係西林打熊開加速啵^_^
) B$ V! U1 `3 A

文章日期:2012-4-19 17:01:45

Screw 發表於 2012-4-19 16:32 # P) M; v! z( P( f! a
講多MO用有圖有真相·

6 a7 p, p) W0 Y* u我發既信有咩唔明白地方?_____?2 P3 g0 S6 M% }, n2 N. I
之前"Only"都好憎你班大陸人成日玩外掛 唔係話玩針對 而係你地有前科, ?  W9 B$ _$ Q- q$ R; b
原來唔組隊就=以後清場  我而家先明白@@   大陸人真係惡 以為自己玩晒* h- _9 L: C# A) {5 O5 e
我而家唔清你真係對唔住自己
# [4 E  m1 O2 K" R6 h* Q3 M* i+ g8 t6 k& t6 i5 {; Z$ {7 {9 ~
冰山-food 玩埋duel + trade .你地強項=] 唔夠你地玩LU
& h! w# Q4 V: w0 Y7 s0 b
12345678Next
Return Post new threads

M2 討論區 Powered by Discuz! X2.5

GMT+8, 2024-5-19 22:40 , Processed in 0.115692 second(s), 32 queries , Gzip On.